Nieuwe naam voor Sensation Waailand

MADE – Het evenement Sensation Waailand verandert na 12 jaar haar naam in Waailand Feestival.

Over de nieuwe naam is lang nagedacht; “Dat we Waailand wilde houden was vanaf het begin af aan duidelijk. Waailand is uniek en wordt in de volksmond al regelmatig gebruikt.”

De toevoeging “Feestival” is als grap tot stand gekomen; We probeerde al langer te duiden wat Waailand nu eigenlijk is. Tentfeest wordt vaak gebruikt, maar is te algemeen en niet helemaal passend bij ons concept.”

Festival is daarentegen een veelgebruikte term bij evenementen, maar het beeld dat bij een festival past strookt niet met wat Waailand is; Wij zijn geen evenement waarbij je verschillende bands of muziekgenres in verschillende tenten of zalen gaat bekijken. Waailand is één grote tent waar je samen uit je dak gaat. Eén groot feest dus. Zo zijn we bij Feestival gekomen.”

Dat er aan het concept niets verandert benadrukt de organisatie; “Alleen de naam verandert, het feest zelf houden we zoals de bezoeker van ons gewend is.”

Maar waarom dan die naamswijziging? Wat 12 jaar geleden begon als een klein KPJ Feest is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen evenement dat jaarlijks duizenden mensen naar Made trekt. Dit is ook bij het Amsterdamse ID&T, de organisatie die wereldwijd Sensation feesten geeft, niet onopgemerkt gebleven.

Om verwarring of onduidelijkheid te voorkomen heeft ID&T de organisatie verzocht om in de komende periode de nadruk van de naam van het evenement te veranderen en uiteindelijk volledig over te gaan op Waailand. Sensation Events heeft deze optie echter afgewezen. Hoewel Sensation Events

de verwarring niet erkent staat ID&T juridisch gezien in hun recht. Het merk “Sensation” is eigendom van het Amsterdamse bedrijf.